perjantai 8. huhtikuuta 2016

Key Lime Pie

Key Lime Pie kruunasi pääsiäisen lammasaterian. Tämä osui niin täydellisesti omiin makuhermoihin, että resepti on ehdottomasti kirjoitettava tännekin muistiin.

Lime sopii mielestäni täydellisesti jälkiruokiin, koska se raikastaa mukavasti tuhdin aterian päätteeksi. Suosinkin itse mieluummin hedelmäisiä jälkiruokia, kuin vaikkapa tuhteja suklaaherkkuja.
Mikäli helppo ja taatusti maukas limettipiirakka kolahtaa niin kokeileppa tätä. Itse tein piiraan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja yön aikana mausta tuli kerrassaan täydellinen.




Key Lime Pie

Pohja:
200g digestive keksejä
100g voita sulatettuna

Täyte:
3 kpl limejä (=1 dl mehua ja 2tl kuorta raastettuna)
6 keltuaista
400g kondensoitua maitoa (säilyke, makeutettu)
1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun:
Kuohukermaa
Pääsiäisrakeita/limelohkoja

1. Tee pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi.

2. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.

3. Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.
Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.

4. Tee täyte. Pese limetit huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.
Erottele munista keltuaiset. Säästä valkuaiset vaikkapa munakkaaseen tai marenkiin.

5. Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljasokeri. Kaada täyte pohjalle.

6. Kypsennä piirasta uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.
Jäähdytä limettipiiras, peitä se kelmulla ja nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Siirrä limettipiiras tarjoiluvadille.
Koristele piiras vaniljasokerilla maustetulla kermavaahdolla ja limettilohkoilla tai pääsiäiskarkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...