torstai 22. syyskuuta 2016

Helppo itämainen kanakeitto

Arkiruokaan kaipaa monesti vaihtelua ja sitä on saatavilla helpostikin. Itämaiset mausteet tuovat värikästä vaihtelua omaan ruokapöytään. Ruoasta tekee helpon valmiit maustetahnat ja -kastikkeet, joiden avulla perusaineista saa luotua itämaisen elämyksen omaan pöytään. Ruoat ovat myös nopeita tehdä, koska kasvikset jätetään rouskuviksi eikä turhia kypsennysaikoja tarvita. Meillä tehdään itämaista ruokaa viikottain ja suosikkejani ovat wokit sekä keitot. Tällä kertaa jääkaapista löytyi tarpeet kanakeittoon ja jaanpa teillekin tämän helpon ja todella nopean reseptin. Mausteisuutta voi helposti säätää omaan makuun sopivaksi. Voit lisätä mausteiden määrää reilusti tai pidättäytyä tässä maltillisessa versiossa.


Itämainen kanakeitto ( 4 annosta)
250g broilerin maustamattomia suikaleita
kasviksia (porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia tms)
sieniä (tuoreita tai kuivattuja, käytin tällä kertaa kuivattuja kantarelleja)
nuudeleita

2 rkl punaista currytahnaa
chiliä
1 valkosipulin kynsi
2cm pala inkivääriä raastettuna

5 dl kanalientä
2 dl kookosmaitoa
limen/sitruunan mehua 

- Lämmitä tilkka öljyä pinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon currytahna. Kuullota tahnaa hetki ja saat siitä kaikki maut esille. Lisää mukaan hienonnettu valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuullota hetki ja lisää sen jälkeen kanaliemi.

- Lisää kiehuvaan liemeen kasvikset kypsymisjärjestyksessä (porkkanat ensin ja sitten nopeammin kypsyvät vihannekset)

- Lisää myös raaka broileri sekä sienet (jos käytät kuivattuja sieniä, niin voit lisätä ne liemeen ennen kasviksia). Huomioi, että broileri kypsyy aivan hetkessä ja kasvisten on tarkoitus jäädä napakoiksi, jotta niissä on kunnolla "purutuntumaa".

- Kun kasvikset sekä broileri ovat kypsyneet niin lisää joukkoon kookosmaito ja loraus limen mehua. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

- Lisää lautaselle kypsiä nuudeleita ja kaada keittoa päälle.

- Viimeistele annos tuoreella korianterilla mikäli sitä kaapista löytyy


Hyvää ruokahalua! 

PS: Lisää reseptejä löydät blogistani tunnisteella: reseptit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...